Studio AMS

PERMANENTE EDUCATIE Amsterdam: (NBA verplicht onderwerp) Duurzaamheid

Datum: 23-06-2023 Prijs: € 545,00 (excl. 21% BTW)

Op vrijdag 23 juni 2023 09.00 - 18.00 wordt de Permanente Educatie - Amsterdam (8 PE-uren) editie: (NBA verplicht onderwerp 2023) "Duurzaamheid" georganiseerd in de Beurs van Berlage (Damrak, Amsterdam).Ten behoeve van de PE portfolio 2023, staan naast de (vaktechnische kennisActualiteiten (langs de lijnen van de NBA Faculties), Capita Selecta op het programma gericht op het NBA 2023 verplichte onderwerp "Duurzaamheid" en de hedendaagse toepassing van vaardigheden en houding & gedrag (in overeenstemming met de generieke eindtermen CEA).

Deze editie staan de volgende Actualiteiten en Capita Selecta op het programma:

- Introductie en actualiteiten door Endymion Struijs (o.a. NBA White Paper CSRD)

-
Gastdocent, Sustainable Supply Chain Specialist: Wiger Aantjes behandelt o.a.

  • hoe een roadmap te ontwikkelen met maatregelen voor het bedrijf om CO2-emissies te reduceren (en daarop de sturen)
  • het berekenen van de carbon footprint / CO2 emissies (scope 1,2 en 3)
  • CO2 reductie scenario analyse en concrete verbetermaatregelen
  • (internationale) praktijkvoorbeelden / casussen worden behandeld (inclusief duurzaamheidsverslaggeving dienaangaande)

- Gastdocent, Peter Henk Steenhuis, taalkundige en o.a. filosofieredacteur van Trouw behandelt zijn recent gepubliceerde boek: 'Veroordeeld tot succes'. In ‘Veroordeeld tot succes’ onderzoekt Peter Henk Steenhuis waarom wij elkaar de hele dag ‘succes!’ wensen. Wat zegt dat over ons? Over ons als ouder, collega, vriend, concurrent? Dragen we met ons streven naar succes onbewust niet ook bij aan sociale ongelijkheid? Steenhuis verdiept zich in de begrippen die samenhangen met succes, zoals prestatie, selectie, stress en carrière. We blijken succes eenzijdig te interpreteren als beter, hoger, meer. Ook introduceert hij het zogenaamde Agoramodel waarin het verband wordt gelegd tussen de verschillende levens- en trainingssferen waarin mensen en ondernemingen zich bewegen.

- Vanaf 16.00 uur is in de Koninklijke Foyer van Internationaal Theater Amsterdam (Leidseplein, Amsterdam) aansluitend de RODE LOPER Amsterdam over: "Onrust in SV en op de financiële markten vanuit een ESG perspectief" 

De kosten van deelname (8 PE-uren) bedragen EUR 545 excl. BTW incl. lunch, borrel na afloop, een exemplaar van het boek "Veroordeeld tot succes", en incl. deelname certificaat namens ENDYMION Academy B.V. 

Inschrijven via onderstaande online inschrijfformulier.

Schrijf je in voor PERMANENTE EDUCATIE Amsterdam: (NBA verplicht onderwerp) Duurzaamheid